Change to English translation   Sidkarta   Utskriftsversion   Prenumerera på nyheter från FriendlyShop med RSS

FriendlyShop

Meny

Hem > Bourbon Vaniljpulver, 40g

Butiken


Om du är ovan vid det nya utseendet på butiken, läs om nyheterna här.
<-- Tillbaka till produktlistan...

Bourbon Vaniljpulver, 40g

Bourbon Vaniljpulver, 40g

Vanilla Planifolia

Ekologiskt Vanilj-pulver, 40 gr. KRAV-märkt. Utan varken socker, konserveringsmedel eller färgämne. GMO-fri.

OBS: Innehållet är 40 gram – fyra gånger mer än i vanliga behållare i butik. Detta gör kilopriset mycket lägre!

Vår malda bourbon vanilj innehåller inget socker eller andra tillsatser av något slag. Hela mogna stänger mals till ett fint pulver, vilket resulterar i ren mald vaniljstång. Inget annat!

Importen sker från Madagaskar till oss, via Sydafrika och Sverige. Produkten förädlas i Sydafrika. Detta gynnar deras lokala ekonomier och skapar arbetstillfällen.

Vaniljstången är frukten från en klättrande tropisk orkidé med ursprung från Madagaskar. Fröbaljorna blir 20-30 cm långa och innehåller svarta frön. Men det är hela innehållet som används som krydda. Aztekerna använde vaniljen för att smaksätta choklad och spanjorerna förde den till Europa på 1500-talet. Idag är Madagaskar stor leverantör av kvalitetsvanilj, som är den dyraste kryddan näst efter saffran. Vanilj ersätts därför ofta med syntetiskt framställd vanillin – som tillverkas av rötad gran – i de flesta produkter i vanlig konsumenthandel.

Bourbon-vanilj kallas vaniljen från Indiska oceanens öar, såsom Madagaskar, Komorerna, och Réunion som förr hette Ile Bourbon.

Mycket drygt – en halv tesked vaniljpulver motsvarar ungefär en tesked extrakt.

Vaniljpulver är mycket lätt att använda. Du behöver bara en liten mängd för att få till en utmärkt vaniljsmak. Till exempel kan du lägga till en halv tesked direkt i kaffet innan bryggning för att få kaffe med en härlig smak av vanilj. Äkta vaniljpulver är även utmärkt som smaksättning i kakor, glass, vispad grädde, te, milkshake eller var som helst där naturlig vaniljsmak önskas.

Till skillnad från vaniljextrakt så försämras inte smaken på malda vaniljstänger under tillagning vid höga temperaturer.

Du kan lätt göra ditt eget vaniljsocker! Blanda rårörsocker och vaniljpulvret, stöt i en mortel – och du får ett helt underbart ekologiskt vaniljsocker!

140,00 SEK

*

Nyheter

Senaste nytt här, samlat på en sida!

 

Gilla oss på sociala nätverk!

 

Vanliga frågor…

Hittar du här!