Change to English translation   Sidkarta   Utskriftsversion   Prenumerera på nyheter från FriendlyShop med RSS

FriendlyShop

Meny

Hem > Om Stevia

Om Stevia

steviaprocess.jpgAllt om våra Stevia-produkter.

Stevia som ersättning för socker och artificiella sötningsmedel som aspartam och sukralos.

  • Stevia höjer inte blodsockernivån
  • Perfekt för diabetiker! Det är ofarligt för både typ 1- och typ 2-diabetiker och hypoglykemiker, eftersom Stevia varken höjer blodsockervärdet eller påverkar insulinproduktionen
  • Stevia har NOLL GI-värde
  • Det påstås att Stevia påverkar munhålans miljö så att karies-bakterier inte trivs, liksom det sen länge är känt om xylitol (björk-socker)
  • Inga biverkningar
  • Stevia tål bakningstemperaturer, till skillnad från syntetiska sötningsmedel, och är därför mycket lätt och lämpligt att använda i bakning

Konverteringstabell Socker -> Stevia

Att ersätta socker med Stevia i recept är roligt! Men hur mycket ska man använda av Stevia Grön respektive Stevia Vit när man ersätter socker?

Nu finns Konverteringstabellen för Socker, Stevia Grön och Stevia Vit!

Vi har gjort subjektiva tester med socker, Stevia Grön och Stevia Vit upplöst i var sina koppar hett vatten för att testa tabellen mot våra egna smaklökar, och tabellen verkar stämma ganska bra.

Ladda ner Konverteringstabellen som PDF – perfekt att skriva ut och lägga i kokboken, hänga upp på kylskåpet eller innanför skafferidörren. Ladda ner här:

 

Läs mer om Stevia:

Nyheter

Senaste nytt här, samlat på en sida!

 

Gilla oss på sociala nätverk!

 

Vanliga frågor…

Hittar du här!