Change to English website   Sidkarta   Utskriftsversion   Prenumerera på nyheter från FriendlyShop med RSS

FriendlyShop

Meny

Hem > Om Stevia > Steviarecept > Inkokta plommon i kanel och apelsin

plommon.jpgInkokta plommon i kanel och apelsin

Den här gjorde vi nyss i familjen – härlig smak, lite annorlunda och ”vuxen" smak med kanelen. Vi serverade med iskall vispad grädde – mums!

Ingredienser:

  • 1 kg plommon
  • 1 apelsin
  • 3 kanelstänger
  • 8 dl vatten
  • 3 1/2 dl torrt vitt vin (kan ersättas med 3 1/2 dl vatten)
  • 2-3 tsk Stevia Vit (beroende på hur söta plommonen är)
  • 1 msk potatismjöl
  • Eventuellt några basilika-blad

Denna rätt tar ca 20 min att tillaga, och är lätt att göra.

  • Tvätta apelsinen noga och skiva den med skal i centimetertjocka skivor.
  • Koka upp allting utom plommonen. Rör om hela tiden så att potatismjölet blandar sig väl.
  • Tillsätt plommonen när lagen kokar och sjud i ca 15 minuter på svag värme, eller tills plommonen är mjuka.
  • Häll upp alltihop i en stor burk med lock och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat. Förvara sedan i kylen.

Eftersom Stevia Vit är så söt, kan det vara en god idé att tillsätta den litegrand i taget medan allt kokar upp och sjuder, och det beror väldigt mycket på hur söta plommonen är.

 

 

Nyheter

Senaste nytt här, samlat på en sida!

 

Gilla oss på sociala nätverk!

 

Vanliga frågor…

Hittar du här!