Hem > Om Stevia
Om Stevia
Allt om våra Stevia-produkter.
Stevia som ersättning för socker och artificiella sötningsmedel som aspartam och sukralos.
- Stevia höjer inte blodsockernivån
- Perfekt för diabetiker! Det är ofarligt för både typ 1- och typ 2-diabetiker och hypoglykemiker, eftersom Stevia varken höjer blodsockervärdet eller påverkar insulinproduktionen
- Stevia har NOLL GI-värde
- Det påstås att Stevia påverkar munhålans miljö så att karies-bakterier inte trivs, liksom det sen länge är känt om xylitol (björk-socker)
- Inga biverkningar
- Stevia tål bakningstemperaturer, till skillnad från syntetiska sötningsmedel, och är därför mycket lätt och lämpligt att använda i bakning
Konverteringstabell Socker -> Stevia
Att ersätta socker med Stevia i recept är roligt! Men hur mycket ska man använda av Stevia Grön när man ersätter socker?
Nu finns Konverteringstabellen för Socker och Stevia Grön!
Ladda ner Konverteringstabellen som PDF – perfekt att skriva ut och lägga i kokboken, hänga upp på kylskåpet eller innanför skafferidörren. Ladda ner här: